Відпочивальники втратили 12 тисяч гривень за оренду неіснуючого житла на морському узбережжі Херсонщини

5 лет назад 0

За два тижні в поліцію Херсонської області надійшло 9 заяв про шахрайство з орендою житла на чорноморському узбережжі. Постраждали жителі Києва, Херсона, Кривого Рогу, Дніпра та Вінниці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Усі заявники знаходили оголошення на різних сайтах про оренду кімнат у готелях чи приватному секторі в с.Залізний Порт, смт.Лазурне, с.Генічеська Гірка, с.Щасливцеве, містах Скадовськ та Генічеськ. По телефону вони зв’язувалися з власниками житла або персоналом, ті просили внести завдаток від 600 до 3300 гривень. Після отримання грошей невідомі обіцяли, що до приїзду відпочивальників все підготують. Коли родини приїхали на відпочинок, то з’ясувалося, що таких пансіонатів і назв вулиць взагалі не існує у населеному пункті або на їх місці розташовані приватні будинки чи магазини. Гроші потерпілим ніхто не повернув, оголошення з сайту вже видалили.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Поліція Херсонщини просить громадян бути дуже уважними під час бронювання житла через інтернет на морському узбережжі. Ніколи не перераховуйте гроші за кімнати заздалегідь, розрахунок повинен відбуватися під час заїзду. Шукайте житло лише на перевірених сайтах, де є багато відгуків від попередніх винаймачів помешкання.