Викрито та повідомлено про підозру трьом жителям Херсона, які займалися збутом психотропних речовин в обласному центрі

23 часа назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури трьом жителям регіону повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті особливо небезпечної психотропної речовини, вчиненому повторно, групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 307 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Також двом фігурантам обрано запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави, ще одному – безальтернативне тримання під вартою.
За даними слідства, троє підозрюваних налагодили збут наркотичних речовин. 51-річний чоловік виступав координатором – закуповував, зберігав та розподіляв згідно замовлень особливо небезпечний психотроп «PVP». 
Його спільники 40 та 46 років фасували, зберігали речовину, а також розповсюджували її у Херсоні з рук у руки та шляхом закладок.
Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили психотроп, банківські картки для розрахунків з клієнтами, гроші, SIM-карти, електронні ваги тощо.
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.