Внаслідок обстрілів російськими військами Херсонщини загинули п’ятеро людей, семеро — поранені

1 год назад 0

28 лютого через обстріли російських військ на Херсонщині загинули п'ятеро людей, семеро отримали поранення різних ступенів тяжкості. Про це в етері всеукраїнського телемарафону повідомив керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

"Вони зранку почали вкривати вогнем житлові квартали. Спочатку це був район вокзалу. Там загинув чоловік. Потім Острів — там загинув чоловік, якому було 72 роки. Витягли з-під завалів жінку. Це було також в Корабельному районі. Гатили по передмістю. У Комишанах також двоє людей постраждали", — сказав Толоконніков.

Серед поранених — чоловік з Давидова Броду, який натрапила на міну і залишилася без ноги. Ще один в селищі Благодатне Білозерської громади вирішив розібрати невідомий вибуховий предмет. Він здетонував, від отриманих поранень чоловік помер, розповів керівник пресофісу.

Також за словами Толоконнікова, під вечір 28 лютого військові РФ вони пошкодили електролінії, які живили Херсон — пів міста залишилося без світла, а в іншій половині були перепади.

Що відомо

  • Російська армія протягом дня 28 лютого обстрілювала Херсонську область. Чотири людини загинули, п'ятеро — поранені.
  • За добу у Херсоні та передмісті внаслідок обстрілів РФ виникли чотири пожежі. Під час гасіння у селі Дніпровське Білозерської громади російські війська завдали повторних ударів. Загиблих та поранених немає.