Водні поліцейські Херсонщини затримали піщаних браконьєрів

4 года назад 0

Учора під час патрулювання працівники відділення поліції в порту «Херсон» поблизу м. Гола Пристань виявили факт незаконного видобутку піску. За скоєне кримінальне правопорушення відтепер двом чоловікам може загрожувати позбавлення волі на два роки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник підрозділу Максим Жарков, працівники відділення за старим елеватором Голої Пристані помітили вантажний автомобіль «Урал» та трактор «ЮМЗ» з ковшем, який завантажував у кузов пісок. Під час перевірки з’ясувалося, що двоє чоловіків, віком 20 та 59 років, не маючи дозвільних документів на видобуток надр, вже завантажили близько 3 тон піску. На місце події були викликані представники державних контролюючих органів. А правопорушники та транспортні засоби були доставлені на територію Голопристанського відділення поліції.

Наразі встановлюється сума завданих природньому середовищу збитків. Дії зловмисників кваліфікуються за ч.1 ст.240 Кримінального кодексу України «Порушення правил охорони або використання надр». Вирішується питання про накладення судом арешту на вилучену техніку. Правопорушникам може загрожувати штраф у сумі від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що поліцією Херсонщини вживаються невідкладні заходи по детінізації економіки, зокрема з протидії незаконному надрокористуванню.