У двох районах області поліцейські викрили водних браконьєрів

4 года назад 0

Упродовж доби у Скадовському та Бериславському районах поліцейські викрили порушників вимог природоохоронного законодавства. В обох випадках спрацювали дільничні офіцери поліції спільно з рибінспекторами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У Бериславському районі під час патрулювання біля водойми дільничний офіцер поліції та рибінспектор викрили місцевого жителя, який за допомогою сіток здійснив незаконний вилов 45 кг риби різних порід. У правопорушника вилучено 9 сіток загальною довжиною 500 метрів. У відношенні чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 85 «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У Скадовському районі дільничний разом з рибінспектором викрили чоловіка, який за допомогою ятеря, довжиною 23 метри, здійснював вилов креветки. Заборонене знаряддя лову вилучене. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне заняття рибним, тваринним або іншим водним добувним промислом». Встановлюється сума збитків, завданих навколишньому середовищу. Триває досудове розслідування.