У Генічеську злодія, котрий компенсував жертвам вкрадене, вирішили залишити на волі

3 года назад 0

Генічеський райсуд розглянув справу безробітного містянина, який обвинувачувався зразу у декількох крадіжках.

У лютому цього року він вкрав з двору генічанки мангал. У березні, зламавши замок, заліз до сараю іншої господині, звідки поцупив пральну машину і саморобну установку для холодильної кімнати (аби все винести, до сараю навідувався двічі). Наприкінці травня жертвою злодія стала старенька, у якої той вкрав кнопковий мобільний телефон.

На суді обвинувачений пояснив, що знімав у власниці мангала житло, і якось за її відсутності вирішив «підзаробити». Отримані від продажу вкраденого 50 гривень витратив на хліб і цигарки. Пральна машина і установка для холодильної кімнати, за словами генічанина, пішли у металобрухт. Мобільник залишила на лавці його сусідка…

Всі троє обікрадених до суду не прийшли, попросили розглядати справу за їх відсутності, зазначивши, що жодних претензій до обвинуваченого не мають, оскільки він компенсував їм вкрадене.

Суддя призначила генічанину 4 роки позбавлення волі, але не встиг він прийти до тями, як почув продовження: «Звільнити  від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 3 роки».

Андрій БЕЙНИК.