У Голый Пристаны викрили браконьєра з уловом на 117 тисяч гривень

5 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час відпрацювання на набережній міста Гола Пристань виявили чоловіка, який у період нерестової заборони ловив рибу забороненими знаряддями лову.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У правопорушника вилучено місинову сітку довжиною 70 метрів та майже 700 штук риби: пузанок і краснопірка. Сума завданих збитків навколишньому середовищу становить 117000 гривень.  

Знаряддя лову вилучені, відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).

Того ж дня водні поліцейські попередили факт браконьєрства. Під час спроби перевірки документів у кермувальника човном «АМУР», чоловік намагався втекти. Поліцейські завадили втечі і з’ясували причини такої поведінки водія. У човні виявили 850 метрів місинових сіток. На двигуні був відсутній серійний номер, а судноводій не надав ніякі документи на човен. Даний факт внесений до Журналу єдиного обліку. Слідчий вилучив плавзасіб для подальшого встановлення обставин правопорушення за ознаками ст.290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу».