У Херсоні фіскали викрили нелегальних квіткарів

5 лет назад 0

Нещодавно спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели рейд з питань детінізації зайнятості громадян.

Під час здійснення контрольно-перевірочних заходів на одному із ринків обласного центру ревізори встановили двох громадян, які займалися реалізацією живих зрізаних та кімнатних квітів. Надати реєстраційні документи або довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок за формою 3-ДФ, квіткарі не змогли адже насправді таких документів вони просто-таки не мали. Пояснювати відсутність документів громадяни не бажали. За здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та дозвільних документів працівники фіскального відомства склали на недобросовісних продавців протокол про адміністративну відповідальність.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення розмір адміністративного штрафу за діяльність без державної реєстрації складає 17000 – 34000 гривень. 

Наразі матеріали про встановлене правопорушення передані до Херсонського міського суду для притягнення до відповідальності. 

Варто зазначити, що один із нелегалів-квіткарів, розраховуючи уникнути покарання, відмовився від підпису та отримання другого примірника протоколу про адміністративне правопорушення. Та покарання у будь-якому випадку невідворотне – адже відповідно до вимог КУпАП другий примірник протоколу направлений для ознайомлення порушнику поштою з повідомленням про вручення за податковою адресою. 

Фіскали і надалі докладатимуть всіх зусиль аби викорінити на Херсонщині ганебне явище – потурання норм законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності та офіційного працевлаштування працівників херсонців. Перевірки тривають.

ДФС у Херсонській області