У Херсоні оперативники вилучили набої та гранату у підозрюваного в розбійному нападі

4 года назад 0

Працівники Херсонського відділу поліції в рамках відкритого кримінального провадження за ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України провели санкціонований обшук у квартирі 28-річного чоловіка.

Він є підозрюваним у скоєнні розбійного нападу на перехожого, що стався у січні цього року.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Ввечері 10 січня на зупинці біля центрального ринку зловмисник напав на киянина, який заблукав у Херсоні, переплутав маршрути і не знав, як дістатися до автовокзалу. Зловмисник побив приїжджого, погрожував йому ножем та відібрав мобільний телефон. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів працівники Херсонського відділу поліції затримали підозрюваного, було відкрите кримінальне провадження. Нині зловмисник заарештований та знаходиться у слідчому ізоляторі. Також з’ясувалося, що він раніше судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками.

В рамках відкритого провадження оперативники провели санкціонований обшук у квартирі підозрюваного та вилучили мобільний телефон жертви. Під час подальшого огляду помешкання під диваном поліцейські виявили пакет, в якому знаходилися набої до автоматичної зброї, а також корпус гранати РГД-5 і запал УЗРГМ. Зі слів зловмисника, вказані предмети він нібито знайшов у сумці, яка належить невідомому, разом з яким він вживав алкогольні напої.

Предмети вилучені та направлені на експертизу. Відкрите кримінальне провадження за ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Чоловіку може загрожувати до 7 років позбавлення волі.