У Херсоні оперативники впродовж трьох годин затримали підозрюваного в скоєнні розбою

4 года назад 0

Сьогодні вночі в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував житель мікрорайону «Таврійський».

Чоловік розповів, що у двох хлопців невідомий зловмисник, погрожуючи ножем, відібрав мобільні телефони. Впродовж 30 хвилин оперативники встановили особу підозрюваного, а через дві години затримали його. Наразі він поміщений в ізолятор тимчасового тримання в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Подія сталася близько першої ночі поблизу одного з розважальних закладів, розташованих в районі площі «Каховська», більш відомої, як «Три штика». На місці слідчо-оперативна група Херсонського відділу поліції з’ясувала, що двоє 19-річних юнаків приїхали відпочити в кафе. Хлопці перебували в нетверезому стані, тому охоронник до закладу їх не впустив. В цей час до них підійшов також нетверезий чоловік і запропонував допомогти в пошуках місця, де молоді люди зможуть продовжити своє застілля. Однак, тільки-но трійця звернула за кут будівлі, незнайомець дістав кухонний ніж і наказав віддати йому мобільні телефони. Хлопці злякалися та виконали вимогу зловмисника, після чого останній побіг у напрямку пустиря між «IV» та «II» Таврійським.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, при детальному опитуванні потерпілі надали прикмети невідомого, а також згадали, що він представився на ім’я Олег. Отримані дані підходили до описання чоловіка, який минулого року потрапляв в поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів. За фотокарткою, наданою оперативниками, хлопці впізнали свого кривдника. На розшук 42-річного мешканця Корабельного району були орієнтовані піші та автопатрулі поліції. Відпрацьовувати місця можливого збуту крадених речей направилися також оперативні працівники. Близько четвертої ранку працівники карного розшуку міського відділу поліції помітили підозрюваного по вул. Іллі Кулика поблизу одного з ломбардів. В ході огляду у нього були виявлені ніж та один мобільний телефон, другий смартфон він вже встиг здати в інший ломбард.

Зловмисник був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати 7 років позбавлення волі.