У Херсоні рятувальники ліквідували пожежу в приватному будинку і врятували двох дітей

4 года назад 0

12 квітня о 10:58 до Служби 101 м.Херсона поступило повідомлення про пожежу у приватному будинку по вул.Олександрівський. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

У будинку були неповнолітні діти. За лічені хвилини рятувальники 14–ї та 20-ї Державних пожежно-рятувальних частин м. Херсона були на місці події. Будинок був двоповерховий з металевими решітками на вікнах обох поверхів. Дим йшов з кімнати на першому поверсі, а на другому поверсі у вікна стояли двоє хлопців. Через сильне задимлення на першому поверсі вивести дітей звичайним шляхом було неможливо. Рятувальники прийняли рішення евакуювати дітей через вікно другого поверху. Паралельно викликали швидку допомогу. Вогнеборці, за допомогою триколінної драбини, швидко дісталися до вікна, демонтували металеві грати і спустили дітей додолу, де їх вже чекали медики.

Двоє братів 13-ти та 4,5 років були налякані, але неушкоджені. В каретах швидкої їх оглянули лікарі і підтвердили, що госпіталізація не потрібна. На той час, коли сталася пожежа, діти перебували вдома самі: тато зараз у рейсі, а мати поїхала в лікарню у справах. Старшому хлопцю здалося, що внизу щось «бахнуло» (як потім виявилося, це був балончик дезодоранту, що вибухнув від високої температури). Він хотів спуститися, але на першому поверсі було все в диму. Хлопець не розгубився, відразу зателефонував на 101 і викликав рятувальників. А сам із молодшим братиком зайшов у дальню кімнату на 2-му поверсі, де їх і побачили рятувальники.

Ліквідували пожежу об 11:35. Вогнем пошкоджені речі та кімната на першому поверсі на площі 12 кв.м. Причина пожежі встановлюється.