У передмісті Херсона ювенальні поліцейські та служба у справах дітей вилучили з родини 12-річну дівчинку, батьки якої пиячать

4 года назад 0

В поліцію звернулося керівництво однієї зі шкіл, що розташована у Дніпровському районі Херсона. Директор повідомила, що батьки 12-річної учениці зовсім не дбають про дівчинку, пиячать, що негативно впливає на психологічний стан дитини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції області Ярослав Шанько, родина дівчинки на обліку не перебуває. Ювенальні поліцейські разом з працівниками служби у справах дітей виїхали для перевірки за місцем проживання дитини. На той час батько і мати були у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські поспілкувалися з жителями маленького селища і дізналися, що батьки постійно пиячать і не дбають про доньку. Також у родині є старший син, але він навчається у місті та мешкає окремо.

Зважаючи на стан батьків, їх неспроможність на даний час дбати про доньку, оцінивши всі ризики, працівники служби у справах дітей прийняли рішення вилучити дівчинку з родини. Її помістили у центр соціально-психологічної реабілітації дітей. У відношенні батьків ювенальні поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Батькам буде надано час для виправлення ситуації в родині, їм дадуть шанс повернути доньку додому. Якщо ж після повторної перевірки виявиться, що вони продовжують пиячити, вирішуватиметься питання про позбавлення їх батьківських прав.