У Залізному Порту поліцейські виявили два автомобілі з підробленими номерами

5 лет назад 0

В селищі Залізний Порт поліцейські виявили два автомобілі з підробленими номерами кузову.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так під час патрулювання території Залізного Порту поліцейські зупинили за порушення Правила дорожнього руху автомобіль «Volkswagen». В ході перевірки документів 36-річний водій показав свідоцтво про реєстрацію автомобіля та одразу сховав. Такий вчинок насторожив інспекторів. Прохання відкрити капот автомобіля водій категорично відмовив. На місце події була викликана слідчо-оперативна група Голопристанського відділення поліції. Водій був вимушений надати автомобіль для огляду. В ході якого поліцейські виявили, що номер кузова вварений не в заводських умовах.

Через кілька годин екіпаж зупинив автомобіль «ВАЗ 2106». В салоні перебувала компанія молодиків, які повертались з нічного клубу. Під час проведення звірки номерів агрегатів, поліцейські помітили, що ідентифікаційний номер кузова не відповідає запису у техпаспорті. 18-річний водій розповів поліцейським, що нічого не знає, адже автомобіль належить його батькові, який той купив 5 років тому.

Обидва автомобілі були доставлені на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів. Реєстраційні талони на транспортні засоби вилучені і направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.