Удари по лікарнях та житлових будинках, четверо поранених мирних жителів: поліція фіксує наслідки російських обстрілів Херсонщини

1 неделя назад 0

Під нищівними ударами російських військ вкотре опинилися громади Бериславського та Херсонського районів, зокрема, лікарні та житлові будинки. Мирні населені пункти ворог обстріляв із артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Садове, Комишани, Придніпровське, Кізомис, Берислав, Нововоронцовка, Одрадокам’янка, Михайлівка та Золота Балка.

В результаті обстрілів пошкоджень зазнали 23 об’єкти: вісім приватних та два багатоквартирні будинки, два медичні заклади, торгівельний центр, будівля старостату, сім автомобілів, складське приміщення та нежитлова будівля.

Російські військові вдарили з безпілотника по Садовому. Внаслідок вибуху постраждали троє чоловіків віком 71, 42 та 43 років, які перебували біля автомобіля. У потерпілих контузії й вибухові травми. Автівка зазнала пошкоджень.FPV-дронами війська рф били по Херсону, Бериславу, Нововоронцовці та Михайлівці, пошкоджено багатоквартирний будинок та будівлю старостату.

Нововоронцовка потерпала і від артилерійського обстрілу, снарядами пошкоджено складські приміщення на території сільськогосподарського товариства.

Артилерійським вогнем пошкоджено два приватні будинки у Золотій Балці та три будинки у Комишанах.

Вночі російські окупанти з РСЗВ обстріляли Одрадокамʼянку, пошкоджень зазнали житлові будинки.

На світанку противник здійснив артилерійський обстріл приватного сектора у Корабельному районі Херсона. Пошкоджено один будинок, люди не постраждали.

Зранку росіяни скинули боєприпас із БпЛА у прибережній зоні Дніпровського району міста. В результаті вибуху 76-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму й уламкове поранення плеча. Пошкоджено два приватні будинки і стільки ж автомобілів.

Вдень російська армія завдала артилерійських ударів по двох медзакладах у центрі Херсона. Будівлі зазнали значних пошкоджень: вибито вікна, посічені фасади, розтрощені кабінети та палати. Пацієнти не постраждали. Також снарядами пошкоджено торгівельний центр, п’ять автомобілів, багатоквартирний будинок і нежитлову будівлю.Усі служби оперативно долучалися до ліквідації наслідків ворожих атак, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 228 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 21 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.