«Уламки стелі сипались дітям на голови. Ми сховались у ванній кімнаті». Жителі Херсонщини про чергові обстріли РФ

3 месяца назад 0

За минулу добу російські військові обстріляли 23 населені пункти Херсонської області. Пошкоджені дві багатоповерхівки та вісім приватних будинків. За інформацією ОВА, є влучання у навчальний та медичний заклади, дитячий садок, магазин, газогони та припортову територію.

Вдень 24 червня російські війська обстріляли село Гаврилівку Новоолександрівської територіальної громади. Внаслідок прямого влучання у будинок загинула 71-річна жінка, повідомив у Telegram голова Херсонської ОВА  Олександр Прокудін .

Вночі близько першої години армія РФ атакувала Степанівку поблизу Херсона. Поранені двоє людей. Серед них матір  Світлани Кужільної . Вщент зруйнований будинок після російських обстрілів, Херсонщина, 24 червня 2024 року. Суспільне Херсон
"Ми ховалися з чоловіком, мама була на ліжку. Було два прильоти у наш двір, пошкоджена вся будівля. У мами вибухова травма, діагностували осколкове поранення. Ми з чоловіком заховалися у підвалі. Це нас і врятувало. А мама не могла, вона має інвалідність" , — говорить Світлана Кужільна.

Будинок їх родини зруйнований, каже жінка.

"Дві собаки в нас було. Одна на прив’язі вижила, та, що гуляла, заховалася у підвал і її привалило. Такий хороший був собака. Я в такому шоці, всю ніч не спала, зараз понад усе я за маму переживаю. Вона перебуває у стані середньої тяжкості" , — розповіла херсонка. Жителі Херсонщини лагодять будинки після російських атак, 24 червня 2024 року. Суспільне Херсон
"Снаряди вибухнули, все рознесло. Видно залишки винограду, поруч альтанка була гарна. І дерева, і паркан — все зруйнували обстріли", — говорить місцевий житель  Андрій .

"Кіт утік. Двері вилетіли й кіт вилетів разом з ними. А собака вибігла. Він утік і ми до ранку не бачили. Собака сховався у будку, що на прив’язі. Вона не виходить. Навіть не чула, щоб вона гавкала" , — каже  Тетяна .

Разом з двома дітьми, бабусею та чоловіком Тетяна під час обстрілу, розповідає, ховалась у ванній кімнаті.

"Це будинок куплений на двох господарів: на нас і на онука. У мене один вхід, у них свій вхід. І я до них заскочила, в них двері теж вирвало, ванну, туалет, сарай. Я сиділа в ванній, і діти, ми разом там і лежали та ховались", — говорить  Лідія Борисенко .

Світлана Прокопович каже, внаслідок обстрілу стелі почали сипатися дітям на голову. Тому вона сховала малих дітей у ванну кімнату.
Будинок  Олега Сердополецького після обстрілу без даху та вікон. Говорить, вціліла лише літня кухня, де планує жити.

"Позаду теж все поваляло, весь шифер повиносило. Абрикоса була товста: повністю дерево знесло та вивернуло. У людей гарний паркан був збудований — увесь у мене на городі лежить. Вікон зовсім у хаті нема, усі двері повиривало, металічні двері позносило всі, дах позносило, будемо знімати, хоч щось міняти. Волонтери добре, дали дошки, дали usb-плити, щоб вікна зашити, дали брезент. А взагалі будемо своїми силами намагатися щось ремонтувати, щоб було якесь житло", — каже чоловік

Внаслідок нічного обстрілу Степанівки пошкоджені два багатоквартирні та три приватні будинки, розказав керівник пресофісу Херсонської ОВА  Олександр Толоконніков .