Упродовж року ювенальні поліцейські перевірили умови проживання 4600 дітей у неблагонадійних родинах

5 лет назад 0

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, всього на обліку знаходяться 2800 родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. У цих сім’ях виховуються 4600 неповнолітніх дітей. Упродовж року ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей відвідали ці родини, перевірили умови проживання в них дітей, відношення батьків до малечі, наявність у них продуктів харчування, сезонного одягу, місць для відпочинку та навчання. Також поліцейські попереджали батьків про недопущення випадків домашнього насильства. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Напередодні новорічних свят «дитячі» поліцейські відвідали неблагонадійні родини в Херсоні, Бериславі та Скадовську. Метою візиту стала не лише перевірка умов проживання дітей, а й приємна нагода — привітання малечі зі святами. Поліцейські дарували дітям солодощі та м’які іграшки.

На жаль, за результатами перевірки з кількох родин довелося вилучили малолітніх дітей і помістити їх у лікарні. Умови проживання в будинках не відповідали ніяким санітарно-гігієнічним нормам: у кімнатах було брудно, не було опалення, діти були застуджені та голодні. На батьків склали адміністративні протоколи. З початку року 1300 батьків притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків стосовно виховання дітей.