З початку року ювенальні поліцейські виявили 26 фактів продажу неповнолітнім алкоголю і тютюнових виробів

5 лет назад 0

За останні кілька днів у Скадовську, Каховці та Новій Каховці ювенальні поліцейські вивили факти продажу неповнолітнім алкоголю і тютюнових виробів. Покупцям від 15 до 17 років. Продавці притягнуті до адміністративної відповідальності, сплатять штрафи, а суб’єктам господарювання, крім фінансових санкцій, загрожує анулювання ліцензії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, з початку року в області виявлено 26 фактів продажу неповнолітнім алкоголю і тютюнових виробів.

Поліція нагадує! Нещодавно було збільшено штрафи і згідно з положеннями ст.156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами» Кодексу України про адміністративні правопорушення, працівникам магазинів, які продадуть дітям алкоголь чи тютюнові вироби – загрожує штраф від 1700 до 6800 гривень. А власники цих магазинів сплачуватимуть штраф від 6800 гривень. Крім того, їм загрожує позбавлення ліцензії на продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів.