За добу поліцейські вилучили у трьох жителів області зброю, наркотики та набої

4 года назад 0

У жителя Херсона працівники поліції вилучили гранату Ф-1 із запалом. 36-річний чоловік пояснив, що предмет знайшов на березі річки під час риболовлі та приніс до себе додому. Зберігав без певної мети. Поліцейські вилучили предмет. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Того ж дня під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 39-річного жителя одного з сіл Генічеського району оперативники виявили та вилучили предмет, схожий на саморобний пістолет та набої до нього. Зі слів чоловіка, предмет йому подарував знайомий, а він не зміг відмовитися від подарунка. Зберігав його для самозахисту. Пістолет поліцейські вилучили.

В ході проведення санкціонованого обшуку в будинку жителя Каховського району оперативники вилучили пістолет, 40 патронів та канабіс. Зі слів правопорушника, зброю він знайшов та зберігав для власних потреб. А наркотики йому, як наркозалежному, віддав друг.

Вилучені зброя та боєприпаси направлені на експертизу. Поліція встановлює їх джерело походження та мету зберігання. За усіма фактами слідством розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), за що передбачено покарання до 7 років позбавлення волі. А також відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.