За незаконне зберігання зброї та крадіжки металу житель Олешківського району проведе 3 роки за гратами

4 года назад 0

Злочин стався влітку минулого року. Неподалік від с. Костогризове до екіпажу сектору реагування Олешківського відділення поліції підійшов перехожий. Він розповів, що бачив, як поблизу сільської ради, один з місцевих мешканців розгулює з пістолетом. Поліцейські не стали зволікати та направилися перевірити інформацію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У вказаному місці правоохоронці побачили 41-річного чоловіка. Під час особистого огляду поліцейські дійсно у нього виявили пістолет калібром 9мм. Чоловік пояснив інспекторам, що знайшов зброю на сміттєзвалищі. Результати експертного дослідження підтвердили, що даний предмет є вогнепальною зброєю.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю» у домоволодінні підозрюваного поліцейські також провели санкціонований обшук. На подвір’ї його будинку були знайдені сталеві прути, які, як з’ясувалося, він поцупив у місцевого підприємця, завдавши останньому матеріального збитку на 27 тисяч гривень.

Суд визнав чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах і обрав покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.