Засудили начальника відділення зв’язку на Херсонщині 

3 года назад 0

«Укрпошті» на Херсонщині дедалі важче знаходити бажаючих працювати у глибинці за сміховинну зарплатню у некомфортних (м’яко кажучи) умовах. Тому кадрова політика зводиться до заповнення вакансій першими-ліпшими «рекрутами», котрі про специфіку системи й гадки не мають. Чим це закінчується – можна визначити… за вироком Іванівського райсуду. На лаві підсудних опинилася мешканка села Дивного. Без досвіду роботи, якогось стажування  та вищої освіти її легко взяли начальником тутешнього поштового відділення. При цьому вона не тільки мала приймати та видавати різноманітні відправлення й перекази із повною матеріальною відповідальністю. А ще й за сумісництвом виконувала обов’язки листоноші та прибиральниці виробничих приміщень! 

Як жінка примудрялася впоратися з усім цим громаддям клопотів, ще й виховуючи одна чотирьох малолітніх дітей – загадка. Та, зрештою, і не впоралася, оскільки за півроку перевірка виявила у неї нестачу товарів, квитанцій за прийняті комунальні платежі, не оприбутковані кошти за перекази. Тож своїй уже колишній працівниці «Укрпошта» виставила рахунок для стягнення майнової шкоди на 22 тисячі 388 гривень. А суд запроторив матір чотирьох маленьких дітей на рік у виправну колонію за привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 КК України). 

При цьому жінка до останнього не визнавала себе винною, і стверджувала, що ніяких грошей та цінностей не привласнювала. Але на вирок це не вплинуло – «заманлива кар’єра» для новачка у сфері зв’язку закінчилася так, як закінчилася. А «Укрпошта», між тим, продовжує виставляти вакансії для роботи у відділеннях зв’язку – їх багато. Ви ще хочете там попрацювати?  

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.