Зруйновані будинки, розбиті дахи, пожежі: наслідки чергового обстрілу РФ по Херсону та області

11 месяцев назад 0

Російські військові продовжують обстрілювати правобережну частину Херсонської області. Напередодні, в неділю 15 жовтня 2023 року, снаряди РФ влучили у кілька осель на одній з вулиць Херсона.

Херсонка Людмила проживає у приватному будинку. Жінка розповіла, що внаслідок обстрілів РФ у людей зруйновані будинки та вибиті дахи.

"Дуже страшно жити в таких умовах. У сусідів взагалі пів будинку впало, і дах завалило. Нам нема де ховатися, в хаті сидимо, тільки на Господа Бога надіємось ", — каже жінка.

За повідомленням  Херсонської міської військової адміністрації,  минулої доби російські військові 21 раз обстріляли територіальну громаду. Під вогнем були Інженерне, Наддніпрянське, Садове, Степанівка, Зеленівка. Продовжили бити по населених пунктах правобережжя і сьогодні зранку. Уламки від пошкоджених вікон будинків на асфальті, Херсон, 16 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Як розповів керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков , за минулу добу російські військові обстріляли населені пункти п'яти територіальних громад Бериславського району. Під авіаударами були Одрадокам'янка, Миколаївка, Бургунка, Тягинка та Ольгівка.

"Сьогодні 16 жовтня 2023 року зранку знову з авіабомб перебували населені пункти Бериславського району. Скинули вісім керованих авіабомб на село Миколаївка, дві — на Тягинку. На щастя, обійшлося без жертв",  — говорить Толоконніков.
 
За словами керівника Бериславської РВА  Володимира Літвінова , армія РФ також з безпілотників скинула вибухівку на середмістя у Бериславі, пошкоджений приватний транспортний засіб.

"Військові РФ з артилерії вдарили по Золотій Балці та Червоному Маяку. У Золотій Балці пошкоджена будівля дитячого садка, будинки та господарські споруди, у селі Червоний Маяк — одна людина травмована, зараз його життю нічого не загрожує. У Високопільській громаді, в селі Новопетрівка, уламки від ракет впали на будинки та господарські споруди", — розказав Літвінов.Херсонщина, рятувальники гасять пожежу в будинку, Херсонщина, 16 жовтня 2023 рік. Фото: ДСНС України/Telegram
Загалом за минулу добу російські військові 97 разів обстріляли територію звільненої Херсонщини. Випустили понад 500 снарядів, 17 керованих авіабомб, шість обстрілів були з авіації. Важкі поранення отримав житель Кізомису, він перебуває в лікарні, лікарі борються за життя, повідомили в ОВА.

За даними ДСНС області, через обстріли виникли три пожежі: у селі Велетенське Білозерської громади горіло гаражне приміщення, в Новопетрівці Бериславського району — господарча споруда, у Херсоні — будинок.