10 та 12 вересня у Херсоні пройде Всесвітній суботник

6 лет назад 0

15 вересня – це Всесвітній день прибирання. Саме цього дня, за ініціативи громадської організації «Let’s do it, Ukraine» по всій Україні проходить прибирання міст, до якого слідом за містами країни приєднався і Херсон. Цього року проходить 10 – ювілейне прибирання. На 2018 рік організація ставить амбітні плани, а саме вивести на прибирання 5% людства Землі. У Херсоні ж акція проходить під лозунгами «Херсону 240 років… Який подарунок готуєш?» та «Твоє місто охоплює сміття… Дій!».

«У рамках акції «World Cleanup Day» вже було проведено й ще планується серія суботників. Наступні прибирання плануються 10 та 12 вересня. Я закликаю всіх мешканців вийти й зробити подарунок до дня міста, а саме прибрати його», — говорить обласний координатор «Let’s do it, Ukraine» Юлія Тищенко.

Саме цього року на Херсонщині під час суботників впроваджується сортування сміття. За підтримки партнерів «Біосфера» та «Інтайм» були придбані пакети двох кольорів, аби в один викидувати сміття, а в інший ресурсно-цінні відходи.

Також 15 вересня, під час фестивалю громадської активності « UCRAZYans у Херсоні» буде організовано майстер-класи та лекції, стосовно сортування сміття.

На останок Юлія додала, що ті люди, які за власним бажанням прийшли на суботник потім інакше ставляться до бажання викинути сміття на вулиці.

До акції може приєднатися кожен бажаючий, для цього лише необхідно зателефонувати координатору «Let’s do it, Ukraine» Юлії Тищенко за номером +380677190040.

«Я звертаюся до мешканців, громадських установ, представників бізнесу — давайте вийдемо і спільно привітаємо наше місто», — говорить Юлія.

Антон Костюк