Бібліотека ім. Дніпрової Чайки познайомила дітей з історією величного національного свята

5 лет назад 0

У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.

Саме в цей день 100 років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Про цю подію говорили 17 та 18 січня працівники медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки в школах №2 та №14.

Учнів 5-7 класів ознайомились з різними історичними подіями нашої держави, завдяки яким, вперше за шістсот років був зроблений серйозний крок до об’єднання більшості етнічних українських земель в єдину. Зокрема, про створення 9 січня 1918 року двох народних республік – Української Народної Республіки (УНР) на колишніх землях Російської імперії та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії.

В кінці зустрічі школярі власноруч створили книжкові закладки у вигляді птаха, які символічно будуть нагадувати їм про важкий шлях нашої країни до об’єднання, цілісності та незалежності.

А для учнів 9-го класу ЗНЗ №28 в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся перегляд унікальних світлин та відеодокументів часів проголошення універсалу.

Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.