Благодійний пробіг «Сильні духом» у Херсоні перенесли на 1 червня

3 года назад 0

Благодійний пробіг на підтримку дітей з інвалідністю "Сильні духом" перенесли з 15 травня на 1 червня. Захід відбуватиметься у Херсоні.

Про це розказав голова ГО "Всеукраїнська організація "Велід", організатор благодійного пробігу Віктор Булка.

"Ми були вимушені перенести благодійний пробіг на підтримку дітей з інвалідністю у зв’язку із тим, що 15 травня проводитимуться безліч заходів з нагоди вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та відзначення Дня Європи у Херсоні. А благодійний пробіг ми вирішили провести у Міжнародний день захисту дітей — першого червня, тому, що всі діти різні, але рівні, у тому числі і діти з інвалідністю", — говорить Віктор Булка.

До участі у благодійному пробігу запрошують усіх херсонців, хто хоче підтримати дітей з інвалідністю.

"Оскільки не всі діти з інвалідністю можуть взяти участь у забігу, кожен херсонець може пробігти разом з дитиною або замість неї. Будуть дві основні дистанції: 400 метрів та 1500".

Благодійний внесок для участі у марафоні – нефіксована сума, кожен херсонець вирішує сам, скільки може внести на підтримку дітей з інвалідністю, говорить Віктор Булка.

"Ми хочемо залучити якомога більше людей. Гроші, що будуть зібрані під час благодійного пробігу, підуть винятково на потреби дітей з інвалідністю: реабілітацію, засоби гігієни, продукти, — кому що потрібно. Зібрана сума обов’язково буде озвучена публічно".

Для участі у благодійному марафоні потрібно зареєструватись. Інформація щодо часу і місця проведення буде анонсована ближче до першого червня. Планується, що місце пробігу перенесуть у парк.