Через війну Білорусь втрачає український ринок

2 года назад 0

Минулого року експорт підприємств “Білдержхарчпрому” в Україну зріс на 57%, а зараз «ділові чи партнерські відносини поставлені на паузу і неможливі», заявив голова концерну Олег Жидков в ефірі СТВ.

Про це, зокрема, повідомляє видання “Зеркало”. 

Після закриття білорусько-українського кордону деякі підприємства концерну втратять важливий ринок, тому що в Україну у них йшло до 70% експорту, випливає з інтерв'ю.

“У нинішніх умовах підприємства зіштовхнулися з певними труднощами, але жодне з них не зупинилося і продовжує працювати у штатному режимі. Окремі позиції, які ми сьогодні купуємо щодо імпорту, які прямували транзитом через територію України, перенаправляються через інші країни, — розповів Жидков.

Олег Жидков також наголосив, що через порушення логістичних ланцюжків, пов'язаних із залізничним, автомобільним та авіаційним транспортом, логістика подорожчала та час доставки товарів збільшився.

Водночас, за його словами, з початку року різкого зростання цін на продукти харчування, з якими працює “Бєлдержхарчпром”, не сталося. Окремі продукти подорожчали до 6%.

“Ціни збільшуються, виходячи з об'єктивності подорожчання процесів, що відбуваються на підприємствах, а також із тими супутніми моментами, які пов'язані із збереженням запасів”, — заявив Олег Жидков.

У “Бєлдержхарчпромі” збираються стримувати зростання цін на свою продукцію “шляхом оптимізації витрат та більш ефективного виробництва”.