Через Україну до ЄС проїхав перший контейнерний поїзд із Китаю

4 года назад 0

Територією України проїхав перший контейнерний поїзд із Китаю до Польщі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає УНН.

"Транзит повертається. З символізмом в новому році. 39 годин і 54 хвилини територією України їхав перший контейнерний поїзд з Китаю до Польщі", — написав Кравцов.

Повідомляється, що вперше поїзд їхав широкою колією LHS без перевантаження на кордоні, а зустрічали його колеги у польському Славкуві.

"Маршрут "Китай-ЄС" транзитом Україною є надійним, дешевшим та зручнішим для всіх учасників цього логістичного ланцюга. А цей поїзд — гарний знак і перша важлива ластівка в організації масштабних проектів з Китаєм та Середньою Азією для "Укрзалізниці", — додав Кравцов.

Він також зазначив, що в "Укрзалізниці" є ряд переваг для таких маршрутів і їх розвитку в майбутньому, так як це може бути частиною сухопутного маршруту, морського і маршруту ТМТМ (Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут).

Проте глава компанії визнає, що транзитні перевезеннґ по території країни в цілому продемонстрували зниження обсягу.

"З 2008 року щороку обсяг транзитних перевезень Україною падає. Транзит з Китаю до країн ЄС має ряд штучних перепон з політичним забарвленням. Це питання не бізнесу, а геополітики", — написав Кравцов.