Члени Китайської торгової асоціації вивчають Херсонщину

7 лет назад 0

Сьогодні відбувся візит бізнес-місії Китайської Торгової Асоціації до Херсонської області.

Головною метою візиту стало ознайомлення з інвестиційним потенціалом Херсонської області. Неабияку зацікавленість китайські інвестори висловили до інфраструктурних об’єктів області: ДП «Херсонський морський торговельний порт» та ДП «Скадовський морський торговельний порт».

Ще одним інвестиційним проектом, що потребує уваги з боку інвесторів є «Реконструкція Херсонської ТЕЦ по частковому переводу її на спалювання твердого палива (вугілля) та до 20% ТПВ – твердих побутових відходів» або приватизація ПрАТ «Херсонська ТЕЦ».

Бізнес-місія особисто ознайомилась з провідними інфраструктурними та енергетичними об’єктами Херсонщини, після чого відбулось обговорення перспектив інвестування з керівництвом Херсонської обласної державної адміністрації.

Слід зазначити, що активна співпраця з Китайською Торговою Асоціацією в напрямку налагодження торговельно-економічних відносин між Херсонською областю та регіонами Китаю була започаткована ще у 2016 році під час ІХ Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» 30 вересня 2016 року в м. Нова Каховка, в рамках якого було укладено Меморандум про співпрацю між Херсонською обласною державною адміністрацією та Китайською Торговою Асоціацією.

Реалізація положень Меморандуму передбачає залучення інвестицій китайських підприємців у розвиток соціально-економічної сфери регіону, створення нових робочих місць та подальший розвиток ділових взаємовідносин.

Представників китайських компаній запрошено до участі у Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток», який відбудеться 29-30 вересня в м. Нова Каховка.

Довідково:

Китайська Торгова Асоціація була створена в Україні 18 травня 2015 року за підтримки Уряду КНР.

Асоціація сприяє створенню нового формату торгівлі та економічного партнерства Китаю та України. Пріоритетами діяльності КТА є колективний захист інтересів її членів у відносинах з органами державної влади; сприяння у створенні умов для виходу її членів на ринки Китаю та України та з питань ведення бізнесу; підтримка законних інтересів членів КТА через дипломатичні канали, зокрема, між дипломатичним представництвом Китайської Народної Республіки в Україні та Урядом України; законодавчі ініціативи з питань вдосконалення режиму підприємницької діяльності та покращенню інвестиційного клімату в Україні.