COVID-19 не відступає: на Херсонщині на коронавірус захворіло немовля

3 года назад 0

Про епідемічну ситуацію та запобігання поширенню коронавірусної інфекції на Херсонщині говорили під час традиційної щотижневої селекторної наради, яка відбулася під керівництвом голови обласної державної адміністрації Сергія Козиря. На жаль, ситуація невтішна, адже щодня виявляється все більша кількість інфікованих, серед яких і чимало дітей.

Як розповіла в.о. директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації Галина Кучер, майже всі виявлені хворі на COVID-19 не вакциновані особи. Тож Галина Миколаївна ще раз закликала жителів області щепитися, аби врятувати себе та своїх рідних:

«Наразі на Херсонщині у закладах охорони здоров’я  перебуває 220 осіб хворих на коронавірус. З них 163 хворих отримують централізовано кисень, що становить – 74,1%. В цілому, в області для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу затверджено 5 лікарень першої хвилі, в яких розгорнуто 942 ліжка, та 1 лікарня другої хвилі, в якій розгорнуто 146 ліжок. Серед хворих чимало медиків і дітей, зокрема, в лікарні перебуває немовля, якому лише три тижні від народження. Дитину госпіталізували в п’ятницю, до цього вона 5 днів перебувала на лікуванні вдома. Тож, як бачимо, коронавірус не обирає за віком та статтю. Дуже прошу всіх голів РДА та ТГ активізуватися щодо вакцинальної кампанії. Адже майже 99 відсотків хворих – не щеплені особи».

У свою чергу очільник Херсонщини Сергій Козир зазначив, вакцинація – пріоритетне завдання всієї команди облдержадміністрації, яке знаходиться під його особистим контролем. Голова облдержадміністрації доручив посилити роботу у всіх територіальних громадах області. Адже саме щеплення – єдиний шлях подолати пандемію.

Наразі в області  використано 272 906 доз вакцин, в тому числі І дозу отримало  150754 особи; ІІ дозу – 122152 особи. 

Для цього працюють 92 стаціонарних пункти щеплень та 10 центрів масової вакцинації. Їх адреси можете переглянути за посиланням.