ЦВК оголосила попередження п’яти кандидата в народні депутати від Херсонської області

2 года назад 0

Центральна виборча комісія оголосила попередження п’яти кандидатам у народні депутати України, які зареєстровані в одномандатному виборчому округу на Херсонщині №184 на проміжних виборах народних депутатів України 31 жовтня 2021 року. Про це йдеться на сайті руху ЧЕСНО.

Остаточні фінансові звіти не надійшли від п’яти кандидатів – Баркаренка Олега Георгійовича, Лагути Геннадія Васильовича, Лазаревої Тетяни Василівни, Помазана Андрія Сергійовича та Пономарьова Олександра Євгеновича.

Також на 184-му окрузі проміжні звіти вчасно не подали четверо кандидатів: Лагута Геннадій Васильович (самовисування), Тетяна Лазарева (“Миколаївці”), Андрій Помазан (“Нові обличчя”) та Олександр Пономарьов (“Блок опозиційних сил”).

Окрім попередження від ЦВК, кандидати можуть отримати більш серйозні наслідки у вигляді адміністративних протоколів. Їх складає та направляє до суду Національне агентство з питань запобігання корупції.

За повідомленням ЧЕСНО, у НАЗК підтвердили, що відповідні матеріали отримали від ЦВК й наразі з’ясовують всі обставини. Крім цього, кандидати були зобов’язані відкривати виборчі фонди, однак це зробили не всі, а отже не може бути й звіту.

За невідкриття рахунку передбачено лише попередження від ЦВК. Станом на 17 листопада відомо, що мав відкритий рахунок виборчого фонду, але не подав остаточний фінансовий звіт Олег Баркаренко (184 округ).