Депозити херсонців поповнили бюджет на 26 мільйонів гривень

7 лет назад 0

За одинадцять місяців 2016 року до державної скарбниці від жителів Херсонщини надійшло 26 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів з банківських рахунків. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

Порівняно з минулим роком — надходження зросли на 4,4 млн.гривень.

Довідково: з 01 січня 2016 року ставка податку на доходи фізичних осіб на пасивні доходи до яких, зокрема, належать проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок і проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках встановлений у розмірі 18 % до бази оподаткування. Окрім того, з таких доходів утримується військовий збір у розмірі 1,5%.

Податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування.

Отже, податковий агент із сум процентів, нарахованих за податковий (звітний) місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків утримує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та перераховує ці суми податку до бюджету у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.