Депутатам обласної ради презентували унікальні туристичні проєкти

3 года назад 0

Учора, 17 березня, у рамках засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності депутатам обласної ради презентували унікальні туристичні проєкти.

Підприємці показали обласним обранцям, що планують зробити в туристичному сезоні 2021 року. Це різноманітні фестивалі, водний туризм, новий музей та VR-тури.

Так, проєкт «Живий музей – експозиція Південних традицій» має на меті поєднати відпочинок з історією та традиціями. Розробники проєкту вже мають домовленість з національним природним парком «Нижньодніпровський» про виділення 12 га для створення музею під відкритим небом, який відтворить традиційне південне рибальське посилення.

До експозиції увійде шість експонатів-будівель у повномасштабному розмірі, які можна буде консервувати на зимовий період. Це – будинок рибалки, стапель з дерев’яними човнами, млин, подвір’я з рибальськими снастями та приладдям, дерев’яний причал та традиційний шинок, де можна скуштувати херсонську кухню.

У той же час, розробники проєкту «River Park» хочуть об’єднати всі можливі види відпочинку на воді: приготування річкової риби, можливості порибалити, спробувати річкові розваги, гарні фото локації. Це камерний проєкт, оскільки потребує досить невелику земельну ділянку, та актуальний для розміщення на міських пляжах.

А ось проєкт «Місто творчих людей» передбачає підвищити репутацію с. Залізний Порт та Бехтерської ОТГ, розробивши на їхній території креативний простір з різноманітною кількістю фестивалів за участі відомих артистів.

Також депутатам презентували VR-тури Херсонщиною. Організатори пропонують створити віртуальні кліпи про визначні місця Херсонщини з подальшим переглядом в шоломах віртуальної реальності.

Всі проєкти прийняті депутатами до уваги та направлені до Херсонської обласної державної адміністрації з метою їх подальшого опрацювання та за можливості впровадження на території Херсонської області.