Депутати відвідали Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

4 года назад 0

Живий куточок, теплиця, біологічна лабораторія, музей хліба, навчально-дослідні земельні ділянки – все це є в комунальному закладі «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради. З роботою та матеріально-технічною базою цього обласного закладу познайомися сьогодні, 12 грудня, депутати обласної ради – члени постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

Вже протягом 75 років Центр здійснює позашкільну освітню діяльність, спрямовану на організацію, забезпечення та реалізацію освітнього процесу в галузі біології, екології, сільського господарства, експериментального та науково-дослідницького напрямку. Так, на базі Центру сьогодні працює 6 гуртків, серед яких: «Флористика та фітодизайн», «Тварини у нашому житті», «Біологія рослин», «Дослідники заповідних стежок Херсонщини», «Фітотерапія» та клуб старшокласників «Точка зору».

Окрім цього, ще близько 10 різноманітних гуртків працюють на базі навчальних закладів Великоолександрівського, Голопристанського, Каланчацького, Нижньосірогозького, Олешківського, Чаплинського районів, міста Херсона, в тому числі в КВНЗ «Херсонський державний аграрний університет». Зокрема, для дітей, що прагнуть опанувати мистецтво фотографування живих об’єктів та ландшафтів рідного краю працює гурток «Юні фотонатуралісти», для любителів тварин – гуртки «Юні бджолярі», «Юні акваріумісти», а рослини діти вивчають в гуртках – «Юні квітникарі», «Юні рослинники», «Юні ботаніки», «Юні лісівники».

У 2019 році Центр, зокрема, організував та провів 105 заходів (в тому числі 31 всеукраїнський) та забезпечив участь 40 школярів в 13 очних всеукраїнських конкурсах і акціях. За результатами участі в яких 208 учнів – вихованців Центрів області стали переможцями та призерами 16 заочних всеукраїнських конкурсів та акцій. Здобуто 29 перших місць, 49 – других, 74 – третіх, 30 – заохочувальних дипломів та подяк. Загалом масовою природоохоронною роботою Центру охоплено 4107 учнів області.

По завершенні екскурсії депутати відзначили вагомий внесок Центру у розвиток кругозору молодого покоління, а також їх творчих здібностей, формування самостійності та відповідальності, що якісно віддзеркалюється у подальшому житті дітей та виборі професії після закінчення навчального закладу.

Тож, члени комісії одноголосно підтримали пропозицію щодо покращення матеріально-технічної бази комунального закладу та придбання для потреб Центру сучасного телевізора.