Допоможемо комунальникам сортуванням

3 года назад 0

З 9 березня комунальні служби Херсона почали вивозити сміття на полігон побутових відходів.

Як повідомили у міськраді, чистоти біля лікарень та інших закладів вже досягли, випорожнили баки біля багатьох багатоповерхівок, почали прибирати у приватному секторі. Але за час з початку війни сміття накопичилося так багато, що за один-два дні все вивезти не встигнуть.

І хоча комунальні служби поки не відчувають дефіциту пального, їм все ж таки, краще допомогти. І зробити це доволі просто — почати сортувати побутові відходи. За досвідом херсонських екофрендлі, це зменшить кількість сміття у декілька разів.

Отже, покрокова інструкція від Olga Mashkova, як це організувати:

  • виділіть пакет для макулатури (фото 2, у мене її зазвичай чимало);
  • сполосніть тару;
  • просушіть;
  • поставте в зручному місці мішок для вторсировини, у мене стоїть на балконі, бо сировина чиста, то не має смороду;
  • небезпечні відходи (залишки ліків, батарейки, люмінесцентні лампи) потребують окремого місця для зберігання і не мають потрапляти у смітник;
  • після Перемоги відвезіть відходи в Сортувальний центр ТОВ GREEN LINE SV, де вам допоможуть їх досортувати.
  • залишки їжі (їх найбільше — 40-60% відходів) — віддавайте на корм тваринам, прикопуйте, компостуйте (просто викидати на ґрунт не варто, навіть органіка перегниває не так швидко і привертає увагу собак та диких тварин. А я взагалі зараз лушпиння від  овочів відварюю і заморожую, бо дуже боюсь, що скінчиться корм для нашої улюбленої Торі і я не зможу його купити).

“Я вивожу вторсировину РАЗ НА 2 МІСЯЦІ (родина із двох людей є собака, однокімнатна квартира). Цінуйте комунальників, які також протистоять рашистам, дбаючи про санітарію в місті наскільки це можливо” — пише волонтерка.