Дорожчає опалення: “Херсонтеплоенерго” підвищить тарифи для бюджетних та інших установ

2 года назад 0

На сайті міської ради оприлюднено проект рішення виконавчого комітету про підвищення тарифів КП “Херсонтеплоенерго”. Вартість опалення зросте для бюджетних установ та інших споживачів. 

Як вказано в документі, для “бюджетників” тариф буде складати 3228,97 гривень за гігакалорію (зараз складає 2986,55 грн). Для інших споживачів гігакалорія коштуватиме 4364,95 грн (зараз – 3012,79 грн). Варто додати, що про перегляд тарифів для бюджетних установ раніше заявили чиновники міськради. 

Натомість, вартість опалення для населення не зміниться. Тариф залишиться тим самим, який встановив виконком у вересні цього року , підвищивши його до 1937,23 грн/Гкал. І це при тому, що можновладці з усіх ЗМІ заявляли про те, що тарифи на опалення змінюватися не будуть. 

Додамо, що раніше комунальне підприємство “Херсонтеплоенерго” заявило, що планує брати черговий кредит на виплату зарплат своїм працівникам . А на фоні підвищення тарифів на опалення для бюджетних установ чиновники міської ради заявили, що в бюджеті Херсона немає коштів на опалення в школах міста.