Дві доби без зв’язку. Яка ситуація у Горостаївській громаді

2 года назад 0

Дві доби практично без зв’язку. 

"Мало того, що вже понад тиждень, як загарбники заблокували на Херсонщині українське телебачення, і ті, хто має мовлення на Т-2, можуть дивитися лише російські канали – вже дві доби як зник Інтернет. Не було можливості дозвонитися чи подати якусь інформацію. Спостерігаються перебої найпоширеніших мобільних операторів «Укртелеком», «Київстар» та «Водафон», — повідомили на сторінці Фейсбук "Сільські новини Горностаївка".

Також, як написано на сторінці, що ситуація в громаді без змін, стоян блокпости стоять. Гострою залишається проблема з ліками, готівкою, доставкою пенсій та виплат Укрпоштою, роботою банків.

«Зрозуміло, що банки в Горностаївці, як й інші банківські відділення на Херсонщині не працюють через відсутність готівкових коштів та відсутність зв’язку — «живі» гроші отримати немає можливості через тимчасову окупацію території. «Укрпошта» частково видала пенсії, але не видала соціальні виплати та залишаються села, куди проблематично доставити готівку. Зрозуміло з яких причин… Не можуть отримати в «Ощадбанку» пенсії ті, хто не має карток», — йдеться у повідомленні.

Волонтери намагаються допомагати вразливим категоріям населення. Наприклад, було сформовано понад 100 благодійних пакунків з мукою, крупами та овочами. Їх роздають тим, хто має змоги отримати пенсію та соціальні виплати, багатодітним родинам, одиноким громадянам, які знаходяться у вкрай тяжкому стані, вимушеним переселенцям.