Експерт назвав умови, за яких пройде деокупація Криму

4 года назад 0

Генеральний директор Міжнародного центру оборони і безпеки (ICDS) в Таллінні Дмитро Теперік вважає, що деокупація Криму може відбутися, коли РФ ослабне або розвалиться, а Україна буде економічно вільною, сильною і демократичною.

Про це йдеться в інтервью УНІАН.

«Україна не може собі повернути Крим, півострів повинен повернутися сам. Це може статися за збігу обставин, коли, припустимо, Росія розвалиться або ослабне», — заявив він.

На думку експерта, щоб Крим повернувся до складу України, Україна повинна бути сильною, демократичною й економічно вільною, щоб жителі півострова самі захотіли повернутися.

«Насильницький сценарій наразі не обговорюється. Крим став військовим форпостом Росії, він для неї є дуже важливим. Завдяки мілітаризації Криму Росія, з огляду на все озброєння, яке там є, зараз практично контролює Чорне море, хоч би що там турки говорили. За Крим Росія битиметься дуже сильно. Це те, що дає їй вихід не лише до контролю над Чорним морем, а й сприяє авантюрам у Сирії, а це вже інша гра й інші інтереси», — зазначив Теперік.