«Голод нам не страшний. Що дійсно страшно – це втрата свободи, совісті, людяності», — про стан справ у Чорнобаївській громаді на Херсонщині, — ФОТО

2 года назад 0

До початку вторгнення військ РФ на території громади проживало близько 17 тис. людей. Переважна більшість у селі Чорнобаївка – 11 тис., у селах: Барвінок – 119, Благодатне – 944,  Зелений Гай – 136, Киселівка – 2308, Клапая – 174, Крутий Яр – 188, Посад-Покровське – 2199, Солдатське – 130, Копані – 39. На жаль, багато людей вимушені були виїхати за межі громади та, навіть, за межі України.

Про це повідомляють у Чорнобаївській сільській раді.

Зараз у більшості сіл відсутні електропостачання, телефонний зв’язок та інтернет і немає фізичної можливості їх відновити: місця пошкоджень заблоковані російськими військовими. Крім того, повністю заблоковане транспортне сполучення із селами Барвінок, Зелений Гай, Посад-Покровське, Солдатське, Копані, там встановлені блокпости. Будь-які спроби сільського голови проїзду до сіл, передачі гуманітарної допомоги та, навіть, пішого проходу були зупинені. Наразі, долаючи блокпости, ризикуючи життям, здійснюється проїзд до сіл Киселівка, Крутий Яр, Клапая, Благодатне, куди за можливістю та наявністю завозяться продукти харчування, медикаменти та інші необхідні товари, а звідти вивозяться бажаючих перебратися до Чорнобаївки та Херсона. Таким чином, з початку воєнного стану перевезено близько 884 людей, серед яких маленькі діти, люди похилого віку, одинокі, що потребують допомоги. Значна частина мешканців Посад-Покровського була евакуйована в напрямку Миколаєва.

Голова та апарат сільської ради, актив села працюють 24/7, намагаються дбати про всіх, хто залишився у громаді та потребує допомоги. Дякують всім, хто активно бере участь у цей складний час у вирішенні нагальних питань громади.

Станом на 28 березня у Чорнобаївці працюють магазини, аптека, виплачується пенсія, у кожному домогосподарстві є достатній запас овочів, консервації, дехто тримає худобу.

«Голод нам не страшний. Що дійсно страшно – це втрата свободи, совісті, людяності. Будемо сильними. Разом до ПЕРЕМОГИ!», – кажуть мешканці Чорнобаївки.