Херсонці — почнемо новий рік без боргів!

5 лет назад 0

За інформацією спеціалістів управління погашення боргу Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, станом на 01.12.2018 бізнесмени Херсонщини заборгували до бюджетів усіх рівнів 83,3 млн. грн. податкових платежів. Про це повідомляє Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільше коштів бюджет недоотримав у вигляді податку на доходи фізичних осіб. Борг із цього податку сягає 45 млн. гривень. Також значні суми недоїмки рахуються з податку на додану вартість – 14,9 млн. грн. і єдиного податку – 13,9 млн. грн., решта – з інших податків і зборів.

Та особливе занепокоєння викликає зволікання громадян – землевласників і землекористувачів зі сплатою майнових податків. Зокрема, наразі громадяни накопичили 35,1 млн. грн. боргу з плати за землю.

Варто зазначити, що недоотримання податків державним та місцевими бюджетами з причини накопичення податкового боргу негативно впливає на фінансування програм соціально-економічного розвитку.

Тож, шановні громадяни, Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі запрошує вас вчасно виконати свій конституційний обов’язок та сплатити податкові зобов’язання до бюджету! Почнемо новий рік – без боргів!