Херсонців закликають об’єднатись в боротьбі проти туберкульозу

7 лет назад 0

Щороку 24 березня міжнародна спільнота і наша держава відзначає День боротьби з туберкульозом. Саме цього дня в 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох відкрив збудник туберкульозу, що надало можливість в подальшому боротися з цією недугою, яка вважалася невиліковною.

Як відомо, близько третини населення світу інфіковані туберкульозом, активна форма якого розвивається лише у людей з ослабленою імунною системою. В нашій країні щороку виявляють захворювання у 30 тисяч осіб, з них у 7 тисячах випадків – з фатальними наслідками, повідомляють на сайті ХОГА.

В області впроваджується електронна медицина, формуються госпітальні округи — це покращить доступ населення до якісних медичних послуг, що дасть можливість покращити здоров’я населення, зменшити захворюваність, в тому числі і на туберкульоз.

Не менш важливо пам’ятати, що будь-яку хворобу завжди легше попередити, ніж вилікувати. Вберегтись від туберкульозу та й від інших не менш небезпечних захворювань допоможе ведення здорового способу життя, тому кожен має відповідально ставитись до власного здоров’я, піклуватися про здоров’я своєї сім’ї.