Херсонців запрошують на виставку у рамках «Мельпомени Таврії»

6 лет назад 0

Персональна виставка Світлани Леонтьєвої «ВсеСвіт» проходить з 17 по 26 травня у Херсонському обласному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша.

Світлана Леонтьєва — відома журналістка і популярна ведуча телевізійних та концертних програм. 25 років працює на провідних телевізійних каналах України. Понад 21 рік вела інформаційні програми на каналі ЮТАР, «Інтері», КДР ТРК, Першому національному; брала інтерв’ю у перших осіб багатьох держав світу та видатних особистостей, вела репортажі з «гарячих точок», створювала авторські проекти, зокрема, «Як ваше здоров’я?», «Час країни», «Театральні сезони». Паралельно на радіо «Ера-ФМ» вела спільний з БіБіСі проект «Women's hour” .

Нагороджена державним орденом «За заслуги» 3 ступеня. Має почесне звання «Заслуженій журналіст України». Переможець загальнонаціональної програми «Людина року» — визнана «Журналістом 2012 року». Лауреат професійної премії «Золоте перо». Член наглядової ради Благодійного фонду Національного музейного комплексу «Мистецький Арсенал».

Живе і працює у Києві. Перші картини написала у 2015 році для благодійного аукціону на користь Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Живописні роботи Світлани неодноразово виставлялися на благодійних аукціонах у Києві та Харкові. Відтоді живопис став невід’ємною частиною її життя.

У січні 2017 року відбулася перша персональна виставка робіт Світлани Леонтьєвої у філії музею «Київська картинна галерея» — мистецькому центрі «Шоколадний будиночок». З успіхом пройшла в травні наступна персональна виставка «Перша на Подолі» в картинній галереї популярного Київського театру «Колесо», що на Андріївському узвозі. А вже у червні того ж 2017 року роботи Світлани стали частиною експозиції виставки «К –квадрат» у Музеї друкарства в Києво-Печерській Лаврі.

Роботи художниці також експонувалися за кордоном — у посольствах України в Греції (м.Афіни) та Об’єднаних Арабських Еміратах (м.Абу-Дабі), а також в м.Барі, Італія.

У березні 2018 року картини Світлани Леонтьєвої були представлені на виставці «Тобі, Мадонно…» у Шоколадному будиночку, а у квітні — в галереї театру «Колесо» на персональній експозиції «Коло Світла».

Вони також прикрашають приватні колекції у Берліні, Монреалі, Афінах, Астані, Києві, Харкові, Одесі.

Світлана Леонтьєва багато років співпрацює з Міжнародним театральним фестивалем «Мельпомена Таврії» та Херсонським обласним музично-драматичним театром імені Миколи Куліша.

Як автор і ведуча проекту «Театральні сезони» на Першому національному, створеного за ініціативи легендарного Богдана Ступки, Світлана зробила сім програм про Фестиваль «Мельпомена Таврії», який цьогоріч святкує своє 20-річчя! Саме під час фестивалю були записані інтерв’ю з драматургами Анатолієм Кримом, Олександром Курейчиком, Наталею Ворожбит, Тетяною Іващенко, які лягли в основу окремих програм. Також вийшли в ефір програми про Херсонський театр імені Куліша, Луганський обласний театр з Сєвєродонецька, театри з Литви, Угорщини, Польщі; про сміливий і вдалий експеримент херсонського театру – виставу «Каліка з острова Інішмаан».

Героями авторської програми Світлани були також художній керівник театру, народний артист України Олександр Книга, народна артистка Лариса Кадирова, народна артистка Олена Галл-Савальська, режисер Сергій Павлюк та багато інших. Усього створено понад 250 «Театральні сезони».

Світлана Леонтьєва кілька років є членом журі Фестивалю.

Спеціально до персональної виставки «ВсеСвіт…», що проходить під час ювілейного ХХ-го Фестивалю, Світлана започаткувала новий живописний цикл «Театр – це життя…». І — на знак поваги і шани — першою робою циклу стало полотно «Театр» із зображенням