Херсонець на “Форді” врізався в маршрутку та наполягав, що випив після ДТП

3 года назад 0

Патрульна поліція Херсонщини нагадує: за вживання алкоголю водієм після ДТП також передбачено відповідальність.

Днями виклик про ДТП без травмованих на вулиці Шенгелія в Херсоні отримали патрульні близько 17-ї години. На місці інспектори побачили мікроавтобус Ford Transit та маршрутний автобус БАЗ. Обидва транспортні засоби мали характерні механічні пошкодження.
Поліцейські встановили, що водій Ford під час руху не був уважним, не витримав безпечний інтервал і скоїв наїзд на автобус, що стояв на зупинці громадського транспорту.

Громадянин не мав водійського посвідчення відповідної категорії. Також охоронці порядку помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння.
Чоловік не заперечував вживання спиртного. Він розповів, що випив кілька чарок коньяку. Однак зазначив, що зробив це вже після пригоди. Зауважимо, що за вживання алкоголю до проведення огляду також передбачено адміністративну від повільність.

42-річний херсонець відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту “Драгер” на місці або в медичному закладі. Тож патрульні склали на нього протоколи за порушення ПДР, що спричинило ДТП та за вживання алкоголю до проведення огляду, а також винесли на чоловіка постанову за керування особою, яка не має такого права.

Тепер водій має сплатити 1 700 гривень штрафу за постановою. А ще йому загрожує накладення іншого штрафу в 34 000 гривень або адміністративний арешт на 15 діб у разі прийняття судом відповідного рішення за протоколом.

Зазначимо, що раніше за ці порушення передбачалося накладення штрафів розміром у 510 та 20 400 гривень відповідно.