Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала нове обладнання

5 лет назад 0

Офіційна передача благодійної допомоги на загальну суму 139 тис. грн відбулася 19 червня в стінах Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні. Завдяки учасникам акції «Orange Days» Лінія магазинів EVA за 4 дні зібрала суму необхідну для того, щоб місцеві лікарі та їхні маленькі пацієнти отримали фотометричний аналізатор гіпербілірубінемії, двоканальний шприцевий дозатор, шприцевий насос та 2 портативні монітори пацієнта.

Нове обладнання дозволить збільшити можливості лікарні зі щорічним обсягом госпіталізації 16-17 тис. Хворих дітей.

За даними МОЗ України, показник частоти передчасних пологів у Херсонській області становить 2,7% від загальної кількості по Україні. Для порівняння, один з найвищих показників має Львівська область (9,9%).

«Передчасні пологи – це дуже складний період для молодих мам, яким потрібні підтримка, турбота та впевненість у тому, що їхня дитина отримує все необхідне для швидкого розвитку. Нове медичне обладнання, яке ми сьогодні отримали, важливе не тільки для лікарів, які розуміють його переваги, а й для мам, які зможуть менше хвилюватись та більше уваги приділити собі та своїм малюкам» , – розповіла Інна Холодняк, головна лікарка Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні Херсонської обласної ради.

Місцеві лікарні Херсонської області відзначають недостатню технічну оснащеність та застарілість медичного обладнання, а тому збільшення кількості передчасно народжених дітей може стати значною проблемою для них. З 2015 року Лінія магазинів EVA допомагає медперсоналу зберігати життя передчасно народжених дітей. Тричі на рік українці з усіх куточків країни купують в мережі магазинів товари з помаранчевими цінниками, тим самим роблячи свій внесок у закупку спеціалізованого обладнання.