Херсонська міськрада “засекретила” вартість б/у автобусів, які закупили за бюджетні кошти в Європі 

2 года назад 0

Перша партія з 10 пасажирських автобусів для КП “Херсонкомунтранссервіс”, які керівництво міста придбало в Європі, прибула до Херсону. Про це повідомив в соцмережах міський голова Ігор Колихаєв. 

За його словами, автобуси вийдуть на маршрути вже цього місяця. Наразі вони знаходяться на техобслуговуванні, далі вони мають стати на облік, пройти сертифікацію. 

“Спробував себе сьогодні і в якості пасажира, і в якості водія – чудово. Як на мене, дуже зручні – широкі, місткі, зі всією необхідною європейською комплектацією: кондиціонуванням та підігрівом салону, місцями для людей з обмеженими можливостями, кнопкою зв’язку з водієм, місцем для багажу”, – пише Колихаєв. 

На яких маршрутах будуть працювати ці б/у автобуси, влада міста поки не повідомляє. Як і невідомо те, в яку суму обійшлось таке придбання бюджету Херсона разом з доставкою, розмитненням та іншими витратами. Невідома й сама вартість цих автобусів для міста. Адже у відкритих джерелах немає жодного тендеру чи договору з постачальником.

За інформацією місцевих ЗМІ, придбані автобуси у компанії OMR Mario Rottgen GmbH, де такий самий коштує 8900 євро за одиницю, або майже 275,5 тисяч гривень.