Херсонська обласна прокуратура оголосила підозру “блогеру-колаборанту”

2 года назад 0

Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури, сьогодні, 13 березня, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю міста Херсона у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

У прокуратурі стверджують, що, за даними слідства, після повномасштабного вторгнення збройних сил рф на територію України підозрюваний одразу перейшов на бік ворога. 

“Маючи досвід журналістської діяльності, він цілеспрямовано завдає шкоду інформаційній безпеці України, розміщуючи на власному каналі в мережі Інтернет відеоматеріали з пропагандою “руського миру” та виправдовує збройну агресію російської федерації. Своїми діями підозрюваний чинить психологічний тиск на населення з активною проукраїнською позицією для подолання його спротиву та окупації”, — йдеться у заяві прокуратури.

За протизаконні дії фігуранту загрожує покарання — позбавлення волі строком від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Прокуратура не оголошує ім'я фігуранта, але майже без сумнівів можна стверджувати, що це Кирило Стремоусов — відомий херсонський блогер і людина, яку навіть називають “громадським діячем”. Про це, зокрема, свідчить і фото, яке розмістила пресслужба прокуратури на Фейсбуці: попри те, що обличчя людини ліворуч заретушоване, можна стверджувати, що це саме Кирило Стремоусов. 

Виникає питання — чому підозру повідомили заочно? І які дії вчинять правоохоронці відносно інших учасників сьогоднішнього мітингу поблизу Вічного Вогню у парку Слави у Херсоні? 

Нижче фото з соціальних мереж від 13 березня 2022 року: