Херсонська обласна рада звертається до Міністерства інфраструктури та Укравтодору з приводу ремонту важливої автомобільної дороги

5 лет назад 0

Депутати Херсонської обласної ради підтримали направлення звернення до Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор) щодо включення до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р-47 «Херсон-Нова Каховка-Генічеськ».

З відповідним клопотанням до облради звернулися Генічеські, Новотроїцькі та Каховські районні ради та районні адміністрації. На даній дорозі утворилися чисельні глибокі вибоїни, які ускладнюють рух автомобілів. Капітальний ремонт магістралі не проводився вже багато років. На сьогоднішній день більше 35% дорожнього покриття цієї траси знаходиться в аварійному стані. Зазначена дорога є стратегічно важливою, адже нею здійснюється автомобільне сполучення між обласним і районними центрами, проїзд до населених пунктів курортної зони узбережжя Азовського моря тощо.

За даними Служби автомобільних доріг у Херсонській області, орієнтовна вартість ремонтних робіт на вказаній дорозі в межах Генічеського, Новотроїцького та Каховського районів (протяжність – 138,6 кілометрів) складає 2,6 млрд. грн.