Херсонські депутати дали дозвіл Колихаєву на отримання 300 мільйонів гривень кредиту 

2 года назад 0

Депутати Херсонської міськради дали дозвіл на отримання кредету на суму 300 мільйонів гривень. За відповідний проект рішення проголосували 38 обранців. Сам же проект в сесійній залі навіть не обговорювали. 

Як вказано у документі, договір щодо надання невідновлюваної кредитної лінії планується укласти з “Укргазбанком”. Цього року влада міста хоче запозичити 100 мільйонів гривень. Наступного 2022-го – ще 200 мільйонів гривень. Це все на строк 60 місяців під 11,5% для перших 12 місяців. Далі відсоткова ставка буде коливатися. 

В проекті рішення зазначено, що запозичені кошти будуть направлені “для фінансування видатків бюджету розвитку бюджету Херсонської міської територіальної громади на проєктування, капітальний ремонт і ремонтно-реставраційні роботи будівель, розташованих в історичній частині міста; проєктування, будівництво, реконструкцію, реставрацію та капітальний ремонт будівель, споруд та інженерних мереж комунальної власності територіальної громади; проєктування, будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів благоустрою, вулично-дорожньої мережі та дорожньої інфраструктури, систем зовнішнього освітлення вулиць міста, придбання спеціалізованої техніки”. На які саме роботи, зазначені в документі, будуть витрачені кредитні кошти, поки невідомо.