Херсонські патрульні затримали двох чоловіків, які, ймовірно, шахраювали з банкоматами

5 лет назад 0

Виклик про шахрайство отримали патрульні учора близько 13-ї години. Заявниця повідомляла, що в торгівельно-розважальному центрі на вулиці Залаегерсег двоє невідомих намагались заволодіти її грошима. На місці до інспекторів звернулись 2 херсонки. Вони розповіли, що намагались зняти гроші з банкомату. Апарат здійснив усі процедури, в тому числі жінки чули й підрахунок купюр і їх видачу, однак своїх грошей громадянки не побачили. Проте помітили двох чоловіків, які підозріло метушились біля іншого банкомату. Одна з потерпілих почала знімати їх на свій телефон. Невідомі це побачили й утекли. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

На банкоматах поліцейські помітили планки, якими заблокували вихідні отвори. Охоронці порядку оглянули ТРЦ, однак чоловіків не знайшли. Усім екіпажам передали орієнтування з описом ймовірних шахраїв.

Через деякий час інший екіпаж отримав схожий виклик. Тепер банкомат не видав гроші на проспекті Ушакова. Там патрульні теж виявили прилаштовану пластину, а під нею – гроші.

Камери спостереження зафіксували двох чоловіків, які, ймовірно, й пошкодили банкомат. Вони були схожі на громадян із відео від попередньої потерпілої.

Схожих невідомих помітили патрульні на розі проспекту 200-річчя Херсону й вулиці Некрасова. Інспектори їх зупинили. Під час поверхневої перевірки у них виявили пластикові планки, ножі, клей. 37-річного громадянина та його 31-річного товариша патрульні передали слідчим.

Приблизно в цей же час на вулиці Ярослава Мудрого схема повторилась – банкомат здійснив усі процедури, заявник почув звук видачі готівки, проте гроші «не вийшли».

На всі місця пошкодження банкоматів інспектори викликали слідчо-оперативні групи.

Наразі із затриманими патрульними чоловіками працюють слідчі. Встановлюються всі обставини подій.