Херсонські рятувальники закликали не спалювати опале листя та суху траву

6 лет назад 0

На відкритих територіях області продовжує горіти суха трава.

Шкода від спалювання сміття, листя і сухої трави надзвичайно небезпечна. Не всі мешканці області це усвідомлюють і як наслідок -пожежно-рятувальні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах. Серед причин виникнення пожеж сухої рослинності — необережне поводження з вогнем, звичайна необачності. Статистика поповнюється цифрами щодня, повідомили в ГУ ДСНС у Херсонській області.

Рятувальники закликають громадян відмовитися від спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

При спалюванні трави на присадибних ділянках виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, особливо у суху та вітряну погоду. Також, дим від вогнищ може надовго зависати у повітрі, при цьому погіршується видимість на дорогах. Викладені факти є непереборним доказом того, що спалювання рослинних решток несе численні загрози довкіллю та здоров’ю людини. Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню під час яких надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

У ДСНС нагадують: за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.