Херсонські та бердянські прикордонники підбили підсумки за перше півріччя

6 лет назад 0

Вчора, в Азово-Чорноморському регіональному управлінні Держприкордонслужби України підбили підсумки оперативно-службової діяльності за І півріччя 2018 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Склад Колегії регіонального управління відмітив якісний та сумлінний підхід всіх військовослужбовців до несення служби.

Зокрема прикордонники Херсонського та Бердянського загонів протягом звітного періоду в пунктах пропуску через державний кордон та контрольних пунктах на адмінмежі виявили 26 підроблених та 213 недійсних документів, затримали 4 особи, які намагались перетнути адмінмежу в обхід КПВВ . Виявили майже 1,5 тисячі правопорушень з прикордонних питань, відповідно до яких накладено штрафів на суму біля 600 тисяч гривень.

В 11 випадках в контрольних пунктах на адмінмежі з ТОТ АР Крим виявляли транспортні засоби які по базі даних Інтерполу перебували у міжнародному розшуку.

Правоохоронці активно протидіяли порушенням прикордонного режиму на ділянках відповідальності, в результаті чого, самостійно та спільно з іншими зацікавленими органами, виявили незаконно виловлені водні живі біоресурси – більше 17 тон, а також 16 км сіток та майже 270 заборонених знарядь лову, а сума збитків державі становить більше 5 мільйонів гривень.

Військовослужбовці також активно здійснювали тилову діяльність, проводили роботи по благоустрою території, будівель та службових приміщень, покращенню місць несення служби, у тому числі і на адміністративній межі з ТОТ АР Крим. Загалом власними силами виконано робіт на суму більше 760 тисяч гривень, а в якості шефської допомоги прикордонники отримали матеріальних засобів більше ніж на 250 тисяч гривень. Крім того, протягом півріччя від обласних та районних державних адміністрацій отримано субвенцій на суму 1,5 мільйона гривень.

На завершення підбиття підсумків склад Колегії регіонального управління визначили основні завдання на наступний період.