Інформація щодо ситуації у Каховській міській територіальній громаді

2 года назад 0

У прямому ефірі на сторінці Каховської міської територіальної громади у Facebook, представники влади розповіли про ситуацію в громаді, повідомляє Суспільне.

Міський голова Віталій Немерець розповів, що у суботу до лікарні був доставлений житель Горностаївської громади. Від вогнепального поранення він помер у машині "швидкої" допомоги. Як повідомили медичні працівники, його знайшли біля блокпосту поблизу села Каїри.

"Нагадаю, що йде війна, бережіть себе, бережіть близьких. Ми працюємо для вас. Усі комунальні заклади працюють, газ, світло, вода є. Не вірте недостовірній інформації, у нас немає такої потреби відключати щось із життєво необхідного. Ніхто нікому гарантій не дає, може все змінитись в найближчий час, поки все стабільно працює. Якщо буде якась інформація, то її публікують на офіційному сайті. Ми з вами ділимось, щоб ви розуміли, яка ситуація у місті", — сказав Віталій Немерець.

Дитячі садочки і заклади позашкільної освіти – у простої. Школи Каховської громади другий тиждень працюють дистанційно. Про це повідомила начальниця відділу освіти Оксана Круковська.

"Ми відпрацювали тиждень дистанційно, все було синхронно. Працювали на різних ресурсах і платформах. Кожна школа обирає ту форму, яка є зручною. Освітня субвенція зайшла в повному обсязі і всі отримають заробітну платню. Шановні батьки, продовжуємо вчитись разом з дітьми. Якщо потрібна психологічна допомога, то її надають фахівці інклюзивного ресурсного центру та центру професійного розвитку педагогічних працівників", — сказала Оксана Круковська.

Жителям Каховської громади не вистачає медикаментів, — повідомила перша заступниця міського голови Галина Гондарева.